JUL & NYTÅR 2016

EN HELT NY VERDEN

Denmark Open 2016D. 1. Oktober startede jeg som eventkoordinatorelev ude hos Badminton Danmark ude i DIF og her skal jeg så være de næste to år.

Billedet ovenover stammer tilbage fra oktober måned til Denmark Open, hvor jeg stod for præmieoverrækkelsen for aller første gang og helt alene, med tv3 sport der iøvrigt sendte live verden over, lige foran mig samt et kæmpe publikum. Tror i jeg var nervøs? Hell yeah, men jeg klarede den og nu går jeg så småt rundt og  forbereder mig på start februar hvor det igen går løs til Danmarks mesterskabet. Det er dog ikke den eneste opgave jeg har, jeg ved ikke engang hvor jeg skulle starte, hvis nogle spurgte mig. Men hvad jeg ved er, at det er en elevplads der giver mig så meget på alle områder – jeg bliver udfordret hver dag og det ville jeg ikke bytte for noget andet lige nu og her.

Efter at havde været der et stykke tid, kan jeg efterhånden begynde at sætte ord på hvordan og hvorledes det hele foregår. Først og fremmest er det en benhård branche og det tror jeg generelt det er indenfor sporten. Der er så meget opsætning, koordinering, billetsalg, frivillige, tøj, livestream, programmer, markedsføring, vigtige mennesker, spillere, webshop, udstyr, præmier, publikum, underholdning, ungdomsturneringer, turneringer generelt og jeg kunne blive ved, som man bare SKAL have styr på. Så for mig har der jo været så mange nye ting som jeg har skulle sætte mig ind og lære, nu hvor jeg kommer fra en helt anden verden, en verden uden badminton. Så bare det, at skulle til at lære om badminton og hvad det egentligt handler om har taget tid og tager stadig meget tid fremover men det bliver heldigvis nemmere. Jeg vidste dog hvad en fjer og en ketsjer var da jeg startede, men ikke hvem Viktor Axelsen var! 

Jeg går en god tid i møde, men også en tid hvor jeg skal være en del væk hjemmefra, og det rør mig egentligt ikke – det giver mig blot noget tid væk fra den virkelige verden og ind i en ny verden der kun drejer sig om de arbejdsopgaver jeg har når vi er afsted. Det er ret sjovt, for sidst jeg var afsted i oktober måned havde jeg vitterligt INGEN idé om, hvad der skete ude i den store verden, eller hos mine venner på facebook.

Som sagt har vi DM i start februar, dernæst rejser jeg til Birmingham i marts måned og så har vi Europa mesterskab i april og 6 Nations oven i EM, så tiden flyver afsted de næste par måneder. Det bliver voldsomt spændende men samtidigt pisse hårdt.

Hvis i har nogle spørgsmål til mit arbejde, eller det at være elev eller eventkoordinator uddannelsen må i endelig skrive til mig, enten her i kommentarfeltet eller på min mail: khovgesen@hotmail.com <3

Lige pt. går jeg i skole, det følger jo med i uddannelsen og det er egentligt meget rart at komme tilbage på skolebænken og mingle med en masse andre eventkoordinator elever. Det inspirere en, at gå i klasse med folk der laver præcis det samme bare på andre arbejdspladser, det giver virkeligt god energi. Jeg er vild med det!

3 KOMMENTARER

 • Ina

  Hej Kathrine, jeg fandt din blog ved et tilfælde, da jeg var ved at lave en søgning på google. Jeg vil super gerne selv være eventkoordinator nemlig, og er lige gået i gang med at søge elevpladser 🙂 Hvor lang tid gik der før du fandt en elevplads?Og hvordan fik du den hos Badminton Danmark – kendte du nogen som kendte nogen, eller lavede de et opslag? Håber du vil svare 🙂
  Venlig hilsen Ina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Ina, det forstår jeg godt du vil. Det er også en meget spændende branche. Har du taget grundforløbet endnu? Det kræver det, før du søger en elevplads. Du kan evt. gå ind på Nextkbh’s hjemmeside og kontakte en studievejleder. Jeg tog selv grundforløbet, det tog mig fem uger i august/september, fordi jeg tidligere har gået på HHX og to år på Københavns erhvervsakademi, grundforløbet er lidt længere hvis man f.eks. kommer direkte efter niende klasse, nu ved jeg ikke hvad du har lavet tidligere?

   Jeg søgte og søgte efter en elevplads i de fem uger jeg gik på skolen, og kom også til en masse jobsamtaler. Da jeg så havde sidste dag på skolen, en fredag, blev jeg ringet op og fik af vide at de gerne ville ansætte mig ude hos Badminton Danmark, og det sagde jeg selvfølgelig ja tak til. Jeg kendte overhovedet ikke nogle som arbejdede derude i forvejen, faktisk anede jeg INGEN ting om badminton, jeg sendte dem blot en ansøgning og til mit held stod de og manglede en elev. Du skal være velkommen til at stille yderligere spørgsmål, hvis du føler jeg kan hjælpe dig med noget 🙂 Det er en hård branche og der er rigtig mange unge mennesker om buddet til de få jobs der er. Men man skal bare blive ved med at søge!

   Knus!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ina

   Jeg har taget en 10ugers HGS for et år siden (jeg har allerede en STX). Der skete bare noget lige efter, som gjorde det svært for mig at komme i gang med at søge elevplads. I maj og juni kom jeg så i virksomhedspraktik under en eventkoordinator i et kulturhus i Aalborg og tog et Social Media Manager kursus. Før jeg begyndte på HGSen havde jeg lige afsluttet en bachelor i jura. Efter praktikken tog jeg ud at rejse, fordi jeg ikke kunne holde til at sidde stille. Omkring jul besluttede jeg mig for at prøve at sidde stille igen og lede efter en elevplads.
   Mit problem er nok, at jeg ikke har særlig meget erhvervserfaring. Jeg har været frivillig retshjælper i 7 måneder, arbejdet på et hostel i 2 måneder, været au pair i 2 måneder, været frivllig hos røde kors i cirka et år.
   Ud over det, så når jeg skriver til dem jeg kunne tænke mig at være elev hos, så har de næsten lige ansat en, eller også tager de ikke elever længere.
   Hvor mange virksomheder skrev du til?
   Og gik du frem efter listen på praktikpladsen.dk med de virksomheder, som er godkendt til at tage elever?
   Og skrev du til dem først og spurgte om de tænkte på at ansætte en elev, eller startede du bare med at sende en uopfordret ansøgning og dit CV?

   Siden  ·  Svar på kommentar

SKRIV EN KOMMENTAR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

NÆSTE INDLÆG

JUL & NYTÅR 2016